penguenlerin doğal davranışları

Penguenler kuşların en sosyal türlerinden biridir; hayatta kalmalarına yardımcı olan bir özelliktir. Toplumsallaşma ve iletişimsel davranış, koloni içindeki düzeni korumaya ve toplumu yırtıcı tehditlerden korumaya yardımcı olur. En çok Antarctica’da yaşayan 17 farklı tür var. Penguenler, avlanmak için üstün yüzme becerilerine ve yiyecek yemlerine güvenen uçuşsuz avcılardır.

Penguenler, binlercesini bulan kolonilerde yaşamak ve yuva yapmak istiyorlar. Seslendirme ve fiziksel görüntüler genellikle yırtıcıları uyarmak ve çiftleşme ve yuvalama bölgesi bilgilerini iletişim kurmak için kullanılır. Her penguenin bir ebeveyn pengueni tarafından çocuğunu bulmasını sağlayan kişisel olarak tanımlanabilen bir sesi vardır. Sea World’e göre, birbirlerini saran, bir dizi tıslama, sersemleme ve tıklama sesi kullanıyorlar. Kur yapma törenleri, kafa eğilme ve sallamayla birlikte senkronize hareketleri içerir. Beslenme ve genç yetiştirme işi tüm gruba değil biyolojik ailelere bırakılmıştır.

Penguenler, kril, kalamar ve balık yemi. Mevsim ve bol olan her şeyi takip ediyorlar. Avlanmak için su altındaki hız ve görüşlerine güvenirler ve bazen gruplar halinde avlanırlar. Çoğu penguen, koloniden 15 km içeride avlanır. İmparator pengueni gibi bazı türler, koloniden beslenmek için 14.000 km’ye kadar yol kat edecek. Penguenler genellikle yuva açma, kuluçka ve öpücük dönemlerinde ortaya çıkan yıllık açlık evrelerine girerler.

Çoğu penguen için yıllık ıslah mevsimi ilkbahar ila yaz ayları arasında sürer. Penguenler 3-4 yaşlarında cinsel olgunluğa ulaşırlar. Dişiler partner seçimini belirler ve kadınların her yıl aynı ortağı seçmeleri oldukça yaygındır. Penguenler ortalama 63 gün gebelik süresine sahiptir ve genellikle aynı anda bir ve iki yumurta bırakırlar. İmparator ve Kral gibi bazı ırklar, tek bir yumurta ayağının üst kısmında karın cildi katlanarak kuluçkaya yatarlar.

Penguenler Güney Yarımküre’deki her kıta üzerinde bulunurlar. Penguenler genellikle büyük su gövdeleri, soğuk su akıntıları ve yiyeceklere kolayca erişimi olan alanların yakınında izole bölgelerde yaşar. Avlanma, penguenin rutininin büyük bir bölümü olduğundan, bazı canlılar hayatlarının% 75’ini denizde geçirir. Kolonileri genellikle izole plajlarda ve büyük buz tabakalarında bulunur.

Penguenler, genellikle savunmasız yenidoğanları ve korunmasız yumurtaları hedef alan yılanlar, kertenkeleler ve güvercinler gibi doğal avcılara sahiptir. Leopar mühürleri, köpekbalıkları ve katil balinaları sudaki yetişkin penguenleri avlar. Suda, penguenler yırtıcıları manevra etmek için çevikliğini kullanacaklar ve karaya çıkarmaya çalışacaklar. Kara üzerinde, penguenler nispeten savunmasızdır. Sesli görüşmelerini başkalarını paketler halinde bir araya getirmeye ikna etmek için kullanacaklardır. Bazı durumlarda, toplu sayıları yırtıcıları caydırır.